Αρχική ΕνημέρωσηΑνακοινώσεις Ν. Παπαθανάσης: Θα έχουμε 15% αύξηση στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2024

Ν. Παπαθανάσης: Θα έχουμε 15% αύξηση στις επενδύσεις στην Ελλάδα το 2024

από Giannis Athanasiou

Αύξηση κατά 15% στις επενδύσεις θα έχουμε στην Ελλάδα το 2024, όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8

Αιτιολογώντας από πού ακριβώς προήλθαν αυτά τα κονδύλια για τις επενδύσεις, επισήμανε τα εξής. «Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει δύο άξονες. Ο ένας άξονας είναι το κομμάτι των επιδοτήσεων, δηλαδή χρήματα που παίρνει η Ελλάδα χωρίς να υποχρεούται να τα επιστρέψει. Και το δεύτερο είναι τα δάνεια, όπου παίρνει ένα ποσό που μπορεί να δίνει χαμηλότοκα δάνεια σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με 0,35% και σε μεσαίες, μεγάλες με 1%. Το τρίτο λοιπόν αίτημα είναι 1,8 δισεκατομμύρια. Έχουμε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ως προς την πρόοδο της εκταμίευσης των δανείων και δικαιούμαστε να κάνουμε αίτημα για να πάρουμε άλλο 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε λοιπόν σε εκκρεμότητα και περιμένουμε 1,7 δισεκατομμύρια από το τρίτο αίτημα πληρωμής για τις επιδοτήσεις, δηλαδή για τα χρήματα που δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε όπου θα τα λάβουμε μέσα στο έτος και ταυτόχρονα άλλα 1,8 δισεκατομμύρια για το δανειακό σκέλος. Επομένως, 3,5 δισεκατομμύρια περιμένουμε να έρθουν στα ταμεία της χώρας, έως το τέλος του έτους. Επομένως είμαστε πολύ κοντά. Άλλωστε εγκρίθηκε και η αναθεώρηση αυτό το σχέδιο το οποίο είχαμε υποβάλει. Αυτό σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε στο τέταρτο αίτημα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Βέβαια, αλλάζει ο σχεδιασμός της Επιτροπής και πλέον ανάλογα με τα ορόσημα που έχει το κάθε αίτημα, ανάλογη θα είναι και η εκταμίευση. Επομένως θα δούμε και στο 4ο και στο 5ο αίτημα, στο ένα, μικρότερο ποσό και στο πέμπτο, μεγαλύτερο ποσό» επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης.

Η οικονομία μας είναι σταθερή, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ έδειξε ότι είναι και ανθεκτική. «Αποδείξαμε ότι ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα το οποίο έχουμε. Η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας μεγεθύνονται. Ταυτόχρονα περισσότεροι Έλληνες βρίσκουν δουλειά. Όσο η κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, αυτός ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ακολουθεί μία δημοσιονομική τάξη και μία σωστή πορεία στα οικονομικά και το κάνουμε, μερικές φορές αυτό δεν είναι και ευχάριστο, γιατί συνήθως τα χρήσιμα πράγματα μπορεί να μην είναι και ευχάριστα, όπως τώρα το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε, το οποίο αποδίδει μία φορολογική δικαιοσύνη σε ένα κομμάτι που νομίζω ότι όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι θα θέλανε να δουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επομένως, η ελληνική οικονομία είναι σταθερή και θα παραμείνει έτσι και ισχυρή και δυνατή για τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε.

 

Πηγή: newsit

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα