Αρχική ΕνημέρωσηΑνακοινώσεις Προκλητική στάση της Βόρειας Μακεδονίας και στο θέμα των Επιμελητηρίων

Προκλητική στάση της Βόρειας Μακεδονίας και στο θέμα των Επιμελητηρίων

Στην Αμβέρσα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων που ήταν ορισμένη για τις 12 Ιουνίου 2024, υπήρχε η πληροφορία ότι θα εξεταζόταν ένα αίτημα φορέα με την ονομασία «Μακεδονικά Εμπορικά Επιμελητήρια» για ένταξη στην εν λόγω Ένωση ως Συνδεδεμένο Μέλος.

Πρόκειται για άλλη μία προκλητική ενέργεια από τους βόρειους γείτονες μας που παρά τα όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, επιμένουν να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» αντί για το ορθό «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή για λόγους συντομίας «Βόρεια Μακεδονία».

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), ως όφειλε, ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε σχετικό ερώτημα της προς το Υπουργείο αν είναι σύμφωνη με την Συμφωνία των Πρεσπών η χρήση του ονόματος «Μακεδονικά Εμπορικά Επιμελητήρια» και ζητώντας οδηγίες για την στάση που έπρεπε να τηρήσει, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται για μία αδόκιμη ονομασία και ότι πρέπει να αποτραπεί η σχετική συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων και η ικανοποίηση του αιτήματος του φορέα από τη γειτονική χώρα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα