Αρχική Αρχική Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύντομα οι ανακοινώσεις για στήριξη των πολιτών – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σύντομα οι ανακοινώσεις για στήριξη των πολιτών – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο

από Giannis Athanasiou

Μεγάλη ανάσα στα νοικοκυριά με την ανακοίνωση νέων μέτρων στήριξής τους προκειμένου τα να αντιμετωπίσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, θα δώσει έως το τέλος του μήνα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Την εξαγγελία έκανε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Μέχρι το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις»

«Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκυλακάκη για περαιτέρω στήριξη των πολιτών σχετικά με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα σε συνέχεια των πολλών παρεμβάσεων που έχουν γίνει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως όλες οι παρεμβάσεις που κάνει η κυβέρνηση και οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού έχουν ως βασικό στόχο την ενδυνάμωση του εισοδήματος των πολιτών και σίγουρα οι θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία δίνουν ώθηση για αυτές τις αλλαγές.

«Το μέγεθος των αυξήσεων αποτυπώνεται από τους επιμέρους δείκτες του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος για αρκετούς μήνες. Είναι σημαντικό στοιχείο ότι η ελληνική οικονομία έχει έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στην Ευρώπη. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ο πιο επίμονος. Ως προς την ενέργεια η κυβέρνηση παρακολουθεί το σύνολο των εξελίξεων και επεμβαίνει για να περιορίσει τις συνέπειες και αυτός είναι και ο λόγος των ανακοινώσεων μέχρι το τέλος του μήνα. Δεδομένο είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα χωρίς να εκτροχιάζεται να προσαρμόζεται», ανέφερε.

Επίδομα θέρμανσης… και με ρεύμα

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο πως από τις αρχές του νέου έτους, θα λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης και όσοι χρησιμοποιούν ρεύμα προκειμένου να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με εκείνα όλων όσοι λαμβάνουν επιδότηση και χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το ερώτημα είναι πώς θα διαπιστώνεται αν ένα νοικοκυριό χρησιμοποιεί το ρεύμα για θέρμανση.

Η απάντηση είναι ότι εξετάζεται να δίνεται το επίδομα μόνο για καταναλώσεις πάνω από ένα χρηματικό ποσό. Συγκεκριμένα, θα γίνεται σύγκριση της κατανάλωσης ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες με τους χειμερινούς.

Αν ένα νοικοκυριό π.χ. είχε 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωση το καλοκαίρι και 3.000 το χειμώνα είναι προφανές ότι οι παραπάνω κατανάλωση έρχεται για τη θέρμανση.

Πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία θα διαχωρισθούν από τα οικονομικά ευάλωτα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, έχει ήδη έτοιμο το «εργαλείο», μέσα από το οποίο οι θα εντοπίζονται οι ενεργειακά ευάλωτοι πολίτες.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις «βαθμοημέρες», ένα «εργαλείο» που χρησιμοποιείται ήδη για το επίδομα θέρμανσης, θα δίδεται η δυνατότητα να λαμβάνουν μεγαλύτερες ενισχύσεις πολίτες που ζουν σε περιοχές όπου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρατηρούνται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με πληροφορίες στα κυριακάτικα μέσα ενημέρωσης.

 

Πηγή: newsbomb

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα