Αρχική ΕνημέρωσηΑνακοινώσεις Παρατείνεται η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών με τα POS

Παρατείνεται η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών με τα POS

Δεν ισχύει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς σε συνάντηση που είχε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (pos), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξει περισσότερος χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και POS.

Ο χρόνος για την πλήρη προετοιμασία της αγοράς θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Σημειώνεται πως συνολικά, το σχέδιο της ΑΑΔΕ προέβλεπε τη διασύνδεση 400.000 ταμειακών μηχανών και 140.000 ειδικών φορολογικών μηχανισμών με τα POS των επιχειρήσεων μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023 για τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 100.000 ευρώ και μέχρι το τέλος Ιουλίου 2023 για τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 100.000 ευρώ., με στόχο να σταματήσει η μη έκδοση αποδείξεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκαν οι σημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις του έργου και διαπιστώθηκε η ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς, ο οποίος θα καθοριστεί σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, μετά τις εκλογές.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα