Αρχική ΕνημέρωσηΑνακοινώσεις Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Καστοριάς  με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη και παραγωγικούς φορείς. Στην Σύσκεψη αναλύθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα της Π.Ε. Καστοριάς. Από το κλίμα τις συζήτησης επιβεβαιώθηκε από την μεριά του περιφερειάρχη ο πρωτεύων ρόλος των επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων και φορέων για το έργο της αναγκαίας επιχειρηματικής ανασυγκρότησής της περιφέρειας μας και αναλύθηκαν οι μελλοντικές προβλέψεις και δυνατότητες οι οποίες είναι μπροστά μας. Κεντρικό ζήτημα του συνόλου των φορέων ήταν η παρούσα κατάσταση με το υψηλό ενεργειακό κόστος που είναι απειλή για την βιωσιμότητα τους. Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε άμεσα και με αφορμή  των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει η Καστοριά και επιπρόσθετα με την κατάσταση στον κλάδο της γούνας, να ζητήσει πρόσθετη στήριξη από την Κυβέρνηση για το ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Επίσης ζήτησε από τους φορείς προτάσεις δράσεων για την τόνωση του εμπορίου της εστίασης και του τουρισμού.

Στην σύσκεψη εκ μέρους του Επιμελητηρίου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ Καραταγλίδης Χαράλαμπος, ο Ά αντιπρόεδρος κ. Μπαλλής Άλκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Φαίδων Γκιάτας. Από την Περιφερειακή αρχή ο  περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης Γιώργος η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κα. Δέσποινα Κοζατσάνη η Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κα. Ευφροσύνη Ντιό, ο Αντιπεριφερειάρχης πολιτικής  προστασίας, επιπτώσεων κλιματικής  αλλαγής, περιβάλλοντος και υποδομών κ. Μάνος Θωμάς, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ Καλλιόπη Κυριακίδου,  ο περιφερειακός σύμβουλος π. αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος Δημήτριος καθώς και μέλη της ομάδας του ψηφοδελτίου της Π.Ε. Καστοριάς του περιφερειάρχη κα. Γωγώ Ιωάννου ,κα. Ευαγγέλου Χριστίνα και κ. Μπινίακος Μιχάλης. Από τους φορείς παρευρέθηκαν ο κ. Πανταζής Βαγγέλης πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, ο κ. Σμαρόπουλος Σιδέρης και ο κ. Αναστασίου Ηλίας πρόεδρος και ταμίας  του συνδέσμου ξενοδόχων Καστοριάς , ο κ Γεωργιάδης Άγγελος  και ο κ. Πρωτόγερος Μάρκος  πρόεδρος και γ. γραμματές  του συλλόγου καφεστίασης Καστοριάς.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα