Αρχική Γ.Ε.Μ.Η.Δικαιολογητικά Σύστασης Εταιρειών και Ατομικών Επιχειρήσεων Σύσταση εταιρείας μέσω Υπηρεσίας Μιας Στάσης (ΥΜΣ)

Σύσταση εταιρείας μέσω Υπηρεσίας Μιας Στάσης (ΥΜΣ)

από Giannis Athanasiou

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε. – Ε.Ε.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

  1. Εξουσιοδότηση – Υπεύθυνη δήλωση των ιδρυτών προς τον εκπρόσωπο για τη σύσταση της εταιρείας (Παράρτημα Ι), με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής τους, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή1.
  2. Τράπεζα και αριθμός IBAN του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας2.
  3. Αστυνομική Ταυτότητα για έλληνες υπηκόους, ταυτότητα ή διαβατήριο για υπηκόους κράτους-μέλους της Ε.Ε, διαβατήριο για υπηκόους εκτός Ε.Ε. και άδεια διαμονής εφόσον διαμένουν στη χώρα.
  4. Άδεια διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας, αν πρόκειται για υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε. σε επικυρωμένο φωτοτυπικό αντίγραφο.
  5. Καταστατικό της εταιρείας σε έντυπη μορφή, σε ηλεκτρονική μορφή1 (pdf) και σε ηλεκτρονική επεξεργάσιμη μορφή (doc) όπου θα αναγράφεται (με κεφαλαία γράμματα) υποχρεωτικά η επωνυμία στα ελληνικά και λατινικά (ομοίως ο διακριτικός τίτλος, αν ορίζεται τέτοιος), με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής των εταίρων.
  6. Συμπληρωμένο το έντυπο Δ211 (Δήλωση έναρξης, μεταβολής, διακοπής εργασιών επιχείρησης).

 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. Ως ηλεκτρονική μορφή του αρχείου νοείται η σάρωσή του (scan) και αποθήκευση σε μορφή pdf (όχι σε μορφή εικόνας). Καθένα από τα έντυπα πρέπει να αποθηκεύεται με όλες τις σελίδες του ως ξεχωριστό ηλεκτρονικό αρχείο, του οποίου το μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10ΜΒ (ασπρόμαυρη σάρωση χαμηλής ανάλυσης 150dpi). Επίσης προτού από τη σάρωση των εντύπων, να προηγηθεί η υπογραφή τους από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της εταιρείας για τη σύσταση.
  2. Δεν απαιτείται εταιρικός λογαριασμός παρά μόνο του εκπροσώπου για τη σύσταση, καθότι ο λογαριασμός δεν θα συσχετιστεί με την εταιρεία, παρά μόνο θα χρησιμοποιηθεί για την επιστροφή τυχόν καταβληθέντων χρημάτων σε περίπτωση που δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της σύστασης.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Ελπίζουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα